Adresa: Liburnijska 7a 51414 Ičići, Croatia
Telefon: +385 (0) 51 704 187
E-mail: tz-icici@ri.t-com.hr • www.icici-tourism.com
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPATIJSKA RIVIJERA NA DANIMA HRVATSKOG TURIZMA PROGLAŠENA NAJBOLJOM DESTINACIJOM KULTURE I GASTRONOMIJE

Listopad 5, 2019 10:12 Comments: 0

Uz Opatijsku rivijeru kao destinaciju, nagrađena je i putnička agencija Katarina Line koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji velike turističke agencije, Thalassotherapia Opatija koja je zaslužila drugo mjesto u kategoriji najboljeg spa lječilišta u Hrvatskoj te Hotel Bevanda koji je u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel dobio treće mjesto.

Opatijska rivijera proglašena je najuspješnijom destinacijom kulture i gastronomije u 2019. godini na jučerašnjoj dodjeli godišnjih nagrada Hrvatske turističke zajednice održanih u sklopu Dana hrvatskog turizma u Vinkovcima.

Radi se o novoj kategoriji, uvedenoj prvi puta ove godine, a Opatija i susjedi na rivijeri zaslužili su je zahvaljujući tradiciji i kvaliteti gastronomske i kulturne ponude, ali i konstantnom radu na njihovom unaprjeđenju. Opatijska rivijera, nakon niza renomiranih priznanja za brojne ugostiteljske objekte, od ove godine ima i restoran s Michelinovom zvjezdicom koju je zaslužio Draga di Lovrana, što je dodatno potvrdilo status jedne od najtraženijih gastronomskih destinacija u Hrvatskoj.

Isti spoj tradicije i kvalitete prisutan je i u kulturnoj ponudi, obilježenoj ne samo bogatom povijesnom baštinom, već i atraktivnim manifestacijama poput RetrOpatije, Marunade, Adventa, Smotre tradicijskih barki na jedra, Jerry Ricks Blues Festival ili karnevalskih događanja koji privlače desetke tisuća posjetitelja. Dodatna poveznica kulture i gastronomije je projekt Feel & Taste koji je ove godine doživio svoj vrhunac, a koji je pokrenut s ciljem valorizacije autohtonih proizvoda i kulture zaleđa.

– Ponosni smo na ovu nagradu za najuspješniju destinaciju kulture i gastronomije, jer upravo su to neka od glavnih obilježja na kojima počiva naš turistički proizvod i koja je potvrda da je Opatijska rivijera na vrhu hrvatske gastronomije. Kvalitetna gastronomska i kulturna ponuda, uz kongresni i zdravstveni turizam, zaslužna je za to da Opatijska rivijera turistički živi tijekom čitave godine, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić, čestitavši na osvojenim priznanjima i drugim predstavnicima Opatijske rivijere nagrađenima na Danima hrvatskog turizma.

Uz destinaciju, nagrađena je i putnička agencija Katarina Line koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji velike turističke agencije, Thalassotherapia Opatija koja je zaslužila drugo mjesto u kategoriji najboljeg spa lječilišta u Hrvatskoj te Hotel Bevanda koji je u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel dobio treće mjesto.

Comments are closed.

 

Hrana i piće

RESTAURANT COMMODORE
RESTAURANT GALEB
PIZZERIA BUSOLA
BISTRO LUČICA
BISTRO VENEZIA
BISTRO SUNCE
VINI BABILONI
CAFFE BAR MONTE CAPRA
PIVNICA TRIESTINA
CAFFE BAR CALYPSO
CAFFE BAR ROŽICA
CAFFE BAR RARA IČIĆI
CAFFE BAR SUNSET