Adresa: Liburnijska 7a 51414 Ičići, Croatia
Telefon: +385 (0) 51 704 187
E-mail: tz-icici@ri.t-com.hr • www.icici-tourism.com
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOURMET PRIČA OPATIJSKE RIVIJERE PREDSTAVIT ĆE VRHUNSKU KUHINJU OD AUTOHTONIH NAMIRNICA

Svibanj 9, 2019 11:36 Comments: 0

Od 9. svibnja pa do 16. lipnja u 28 restorana i konoba s područja Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Ičića moći će se kušati posebno osmišljeni meniji temeljeni na autohtonim namirnicama. Drugog tjedna u lipnju održat će se i Dani črešanj va Lovrane, a finale će biti festival gastronomije, umjetnosti i glazbe Voloskana 15. lipnja na Voloskom.

Opatija – Gourmet priča Opatijske rivijere tijekom sljedećih šest tjedana predstavit će najbolje od tradicionalne i moderne kuhinje brojnih restorana, konoba i oštarija s područja Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Ičića.

Od 9. svibnja pa do 16. lipnja ukusno osmišljenu priču temeljenu na autohtonim namirnicama ispričat će opatijski restorani Bianco&nero, Roko, Lungomare hotela Savoy, Dopolavoro, Ružmarin, Antica Osteria da Ugo, Argonauti hotela Milenij, Evergreen, Vongola, Slatina, sv. Jakov, Istranka, Camellia hotela 4 opatijska cvijeta te restorani hotela Palace, Ambasador i Kvarner. Pridružit će im se Ribarnica Volosko i konoba Valle Losca iz istog mjesta, bistro Yacht Club i pizzeria Roko iz Opatije, restoran Commodore u Ičićima, Lovranski pub i restoran hotela Excelsior u Lovranu, konobe Al ponte, Zijavica i Pescaria, restoran Johnson i grill Sport iz Mošćeničke Drage te pizzeria Sisol iz Brseča.

Svakog četvrtka u ovih 28 ugostiteljskih objekata posjetitelji će moći kušati posebno osmišljeni meni na bazi autohtonih namirnica po izboru šefa kuhinje, a među tim će se namirnicama u posljednjem tjednu manifestacije naći i trešnje. Naime, od 8. do 16. lipnja Gourmet priča Opatijske rivijere uključit će i Dane črešanj va Lovrane, gastrodogađanje posvećeno ovom posebnom lovranskom voću, poznatom po svojem specifičnom, slatkom okusu.

Finale Gourmet priče Opatijske rivijere bit će Music, arts & gastronomy festival Voloskana koji će se održati u subotu, 15. lipnja od 18 sati u Voloskom te ispuniti ovo ribarsko mjesto glazbom, umjetnošću i odličnom gastronomskom ponudom. Program će se paralelno odvijati na brojnim vološćanskim lokacijama – na placi će se održati izložba atelijera Mala soba, projekcija art filma te nastup Vedran Ružić Jazz Trija, na Velom mulu će glazbu puštati DJ-i San Suono, Super Sayian te Alisa Kukić-Stanić, a održat će se i projekcija grafičkog video-dizajna i izložba slika i fotografija. Mali mul ugostit će nastup Katarina Jurić Dua i izložbu slika, instalacija i fotografija, Puntica nastupe žonglera i umjetničke instalacije, dok će središnja gastronomska ponuda biti na parkiralištu vaterpolskog platoa, a u Mandraću će se postaviti Cocktails corner i izložba slika Claudia Franka. Afterparty uz koktele i DJ set Marcela održat će se nakon ponoći u Lounge baru „Boem“.

Comments are closed.

 

Hrana i piće

RESTAURANT COMMODORE
RESTAURANT GALEB
PIZZERIA BUSOLA
BISTRO LUČICA
BISTRO VENEZIA
BISTRO SUNCE
VINI BABILONI
CAFFE BAR MONTE CAPRA
PIVNICA TRIESTINA
CAFFE BAR CALYPSO
CAFFE BAR ROŽICA
CAFFE BAR RARA IČIĆI
CAFFE BAR SUNSET